ICT voor de zorg

ICT voor de zorg

Als zorg-specialist kun je tegenwoordig niet meer om ICT heen. De wereld om ons heen verandert in een rap tempo en stelt eisen aan de manier waarop iedereen met ICT omgaat. De tijd van kladblokken, Post-It memo’s en papieren agenda’s lijkt ten einde…

Je krijgt te maken met veel verschillende zaken:

  • Hoe overleg ik op afstand met collega’s en/of personeel?
  • Certificering kwaliteitssysteem geeft zo’n rompslomp. Zijn daar geen handige programma’s voor?
  • Wat moet er eigenlijk allemaal op onze website staan?
  • Moet ik een logo verzinnen voor mijn bedrijf?
  • Ik wil graag meerdere gebruikers toegang geven tot één email-account.
  • Ik wil graag dat de email van ons domein als webmail toegankelijk is op telefoons, tablets en computers.
  • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen bij belangrijke bestanden kan, maar dat deze toch beveiligd zijn?
  • Ik wil graag wereldwijde toegang tot bestanden, maar voor de veiligheid wel centraal opgeslagen.

In samenwerking met dochteronderneming Metaphorum kan Talentum op veel punten ondersteunen. Talentum de know-how, Metaphorum de ICT.

De hulp die Metaphorum kan bieden bij deze vraagstukken valt uiteen in twee categorieën: Software en diensten. Metaphorum levert software die ondersteuning biedt bij het grip houden op informatie en communicatie. Daarnaast worden ook diensten aangeboden op ICT gebied, zoals het ontwerpen en beheren van websites, email servers, een eigen huisstijl en/of logo.  

Software
Van huis uit zoekt Metaphorum naar goedkope en bestaande oplossingen voor ICT problemen. Dit resulteert in gestandaardiseerde oplossingen die in veel gevallen ruim voldoende zijn voor een standaard prijs. En vanzelfsprekend is maatwerk ook bespreekbaar. Daarnaast levert Metaphorum ook eigen producten (Meta-Q en Meta-CMS) bij gebrek aan goede, betaalbare alternatieven. Het voordeel hiervan is dat de software 100% Nederlandstalig is en dat het doorontwikkelen van producten ook in samenwerking met bestaande klanten gebeurt.

 

Advies
Begeleiding (nieuwe) zorgaanbieders
Kwaliteit

Ondernemers in de zorg dienen goed op de hoogte zijn te van de spelregels. Talentum kent het landschap en kan als gids fungeren in het behalen van een kwaliteitscertificaat, het verkrijgen van een overeenkomst met het zorgkantoor of zorgverzekeraars.

© 2022 

logo_talentum_200_mono.png

logo_metaphorum_200_mono.png